Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Wacław Radziwinowicz

mały

Wacław Radziwinowicz is geboren in 1953 in Olsztyn, Polen. Zijn oma was een Russische vrouw uit de Oeral, zijn Opa een Pool uit Siberië. Hij heeft eerst Poolse letterkunde in Olsztyn gestudeerd en daarna journalistiek in Warschau.

Van 1992 tot 1997 was hij de hoofdredacteur van een lokale krant in Olsztyn en sinds 1997 is hij correspondent van Gazeta Wyborcza, de grootste krant van Polen, in Rusland en de Oekraïne. Hij is twee keer gedeporteerd uit Witrusland en kan sinds zeven jaar dit land niet meer binnen.

In Polen is hij gezien als een van de beste kenners van Rusland en de “Russische ziel”. Hij heeft een scherpe blik, maar is niet alleen kritisch. Hij houdt van Rusland en schildert de paradoxen van het leven in Rusland en de ingewikkelde Russische mentaliteit met veel liefde.

soczi putin

Radziwinowicz is de auteur van o.a. Soczi. Igrzyska Putina (Sotsji. Poetins Spelen) en Gogol w czasach Google’a (Gogol in tijden van Google, nog niet vertaald in het Nederlands), een verzameling reportages uit Rusland uit de jaren 1998 – 2012.

Over het boek Gogol in tijden van Google in het Nederlands en in het Pools:

Gogol in tijden van Google – fragmenten in het Nederlands:

100 roebel voor een Spleetoog

De morele vernieuwing van de Russische elite

Moskou wil niet onbeschoft zijn

Małgorzata Woźniak-Diederen
(red. Paul Diederen, geplaatst door Ł.K.)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: