Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

‘De boekenmoordenaar’ van Maja Wolny

1200x1200

Het was de liefde voor haar man, die haar destijds naar België bracht, en het was de liefde voor boeken die haar deed schrijven. Nu is de Vlaams-Poolse Maja Wolny fulltime auteur en woont ze met haar gezin afwisselend in het Poolse Kazimierz Dolny en in Koksijde aan de Belgische kust. Na haar roman Zwarte bladeren (2016) verschijnt nu ook haar thrillerdebuut in het Nederlands. De boekenmoordenaar is een slim misdaadverhaal dat zich in Antwerpen en Amsterdam afspeelt.

Een bekend Amsterdams meubelrestaurateur wordt dood aan getroffen in zijn atelier. Inspecteur Eva Paelinck gelooft niet in de officiële these van een hartaanval. Haar onderzoek leidt naar een vriendengroep van ouderen die samen een woning delen, en naar de excentrieke boekhandelaar Wiktor, die de vrienden bespioneert. De ramen van zijn antiquariaat veranderen in een Venetiaanse spiegel waarin de rol van getuige en verdachte vervaagt. Het verleden van de vrienden heeft te maken met een weinig bekende episode in de Europese geschiedenis: de massale verbanning van Joden uit communistisch Polen in 1968 en hun migratie naar onder andere Nederland en België. Wanneer in Antwerpen een tweede lijk wordt gevonden, komt niet alleen de reputatie van Eva in gevaar, maar ook haar leven.

DE BOEKENMOORDENAAR (FRAGMENT)

MEER OVER HET BOEK

9789022334942

Advertentie

Eén reactie op “‘De boekenmoordenaar’ van Maja Wolny

  1. annamariagregorowicz
    mei 17, 2018

    Dit is op annamariagregorowicz herblogd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op mei 17, 2018 door in Koop dit boek!, Uncategorized en getagd als , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: