Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Kapuściński: nu ook als paperback

58d20_9789021406596_cvrDe door de uitgeverij Fosfor in 2015 als e-book en luisterboek uitgebrachte longread van Ryszard Kapuściński getiteld De dood van de ambassadeur  is nu verkrijgbaar op papier. Op onze site kan je tevens een fragment uit dit boek lezen.

Querido Fosfor schreef het volgende over dit boek:

“Een ogenschijnlijke voetnoot bij de Koude Oorlog: op 31 maart 1970 ontvoeren linkse far-rebellen graaf Karl von Spreti, ambassadeur in Guatemala van de Bondsrepubliek Duitsland. Zes dagen later wordt hij dood teruggevonden, vermoord door een schot in het hoofd. Vanachter zijn bureau in Mexico-Stad beschrijft de Poolse meesterjournalist Ryszard Kapuściński (1932-2007) de moord op Von Spreti. Het resultaat is een messcherp verhaal over de bloedige geschiedenis van Guatemala, waar kolonel-dictators elkaar en hun onderdanen naar het leven staan terwijl de Amerikaanse United Fruit Company de vruchten plukt. In De dood van de ambassadeur ontleedt Kapuściński niets minder dan het wezen van de dictatuur, waarin de stilte beklemmender is dan het lawaai. Zijn analyse is nog onverminderd actueel.”

De dood van de ambassadeur verscheen in 2015 voor het eerst in Nederlandse vertaling door Ewa van den Bergen-Makala. Het boek is ingeleid door Frank Westerman.


E. vdBM/ I.G.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: