Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Katarzyna Bonda in Nederland!

Stichting Literatura organiseert i.s.m. de Poolse Ambassade een literaire avond met Katarzyna Bonda. Iedereen die van Poolse literatuur houdt of een liefhebber is van spannende boeken, is van harte uitgenodigd om deze literaire bijeenkomst bij te wonen.

WANNEER: Donderdag 8 juni 2017, 19:00

WAAR: De Poolse Ambassade, Den Haag, Alexanderstraat 25

De bijeenkomst zal hoofdzakkelijk in het Pools worden gehouden, maar wij zorgen ervoor dat er een tolk aanwezig die deze avond toegankelijk zal maken ook voor degenen die geen Pools spreken.

Interesse? Meld je je aan vóór 5 juni bij info@literatura.nl

dziewczyna

Winnaar Groot Kaliber-thrillerprijs: bestseller van Poolse crime-superster nu ook in Nederlandse vertaling. Een ijzersterke psychologische thriller voor de liefhebbers van Samuel Bjørk en Ule Hansen. 24 mei 2017 verschijnt “Het meisje uit het noorden” van Katarzyna Bonda.

Winter 1993: in een hotel in Gdańsk wordt een tienermeisje gevonden, dood door een overdosis. Uren later sterft haar broer bij een auto-ongeluk. De politie kan geen verband tussen de twee sterfgevallen vinden en ziet het als een noodlottig toeval.

Twintig jaar later keert misdaadprofiler Sasza Załuska terug naar de Poolse kust, na zeven jaar afwezigheid. Ze zoekt naar een rustig leven met haar dochtertje. Dan wordt ze door een voormalig hoofd van politie tot een opdracht verleid: de raadselachtige sterfgevallen uit de jaren negentig lijken gelinkt te kunnen worden aan de maffia en ze lijken zelfs een sleutel te zijn naar recente misdaden…

Over de auteur:

Katarzyna Bonda (1977) is de populairste thrillerschrijver van Polen. Ze studeerde journalistiek aan de universiteit van Warschau en scenarioschrijven aan de filmacademie van Łódz.

537A7157_3-2

Reacties op “Het meisje uit het noorden”:

‘Katarzyna Bonda is de Poolse Jo Nesbø. Een duivels goede thriller: cijfer 10/10.’ The Wild Bunch

‘Een baanbrekende thriller. Ambitieus en entertainend. De beste thriller van het jaar.’ Newsweek

In Polen is Het meisje uit het noorden uitgeroepen tot Beste Boek 2014, boven boeken van Stephen King en Jo Nesbø.

Titelinformatie: Het meisje uit het noorden  | Katarzyna Bonda

ISBN: 978 90 245 7519 0 | paperback, 480 blz.  | € 19,99: ook verkrijgbaar als e-book  | verschijningsdatum: 24 mei 2017. Prijs, omvang en verschijningsdatum onder voorbehoud.

Voor meer informatie, een drukproef of digitaal beeldmateriaal kunt u contact opnemen met uitgeverij Luitingh-Sijthoff, afdeling marketing & publiciteit: Saskia van Leeuwen, 020-5307368; svanleeuwen@lsamsterdam.nl

[persbericht Luitingh-Stijhoff]

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: