Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Boekpresentatie van ‘De pop’ (Bolesław Prus) – 18 juni, Den Haag

pop

De Ambassade van de Republiek Polen en Uitgeverij Atlas Contact nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn op de boekpresentatie van De pop, geschreven door Bolesław Prus en vertaald door Karol Lesman.

De presentatie vindt plaats op donderdag 18 juni om 19.00 uur bij de Poolse Ambassade, Alexanderstraat 25 in Den Haag.

Karol Lesman zal vertellen over De pop. Met het vertalen van  zijn lievelingsboek is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan voor Lesman. Hij studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de UvA en vertaalde ruim vijftig titels uit het Pools die meermaals werden bekroond.

Lesman zal daarna de eerste twee exemplaren van het boek uitreiken: aan de plaatsvervangend ambassadeur dr. Piotr Perczyński en aan Michel Krielaars, chef boeken bij NRC Handelsblad.

Bolesław Prus (1847-1912) was afkomstig uit een verpauperd adellijk geslacht en maakte zich bij zijn landgenoten geliefd als columnist voor een aantal Warschause tijdschriften, waarvoor hij bijna dagelijks met milde humor maatschappelijke misstanden aan de kaak stelde. Naast journalistiek werk schreef Prus ook novellen en romans, waarvan De pop (1890) geldt als het absolute hoogtepunt. In Polen heeft het dezelfde canonieke status als de Max Havelaar in  Nederland. De pop is een van de eerste boeken die heeft kunnen verschijnen dankzij het inmiddels befaamde Schwob-programma.

Er is mogelijkheid tot het aanschaffen van het boek en aansluitend zal een borrel plaatsvinden.

Wij hopen dat u aanwezig zult zijn bij deze presentatie. Wij horen graag voor 14 juni of u aanwezig zult zijn via natalia.zweekhorst@msz.gov.pl of 070 79 90 128.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op mei 28, 2015 door in Literair nieuws en getagd als , , , , , , .
%d bloggers liken dit: