Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Poolse literatuur als Digitaal Erfgoed van Nederland?

Screen Shot 2017-04-03 at 14.51.17 copy

Website poolseliteratuur.nl (april 2017)

Beste lezers, sympatisanten en vrienden,

Onze website poolseliteratuur.nl wordt onderdeel van het Webarchief van de KB!

Het is ons een genoegen om u mee te delen dat onze website geselecteerd is door de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag om te worden bewaard in de collectie Digitaal Erfgoed. Voor dat project worden door de KB websites geselecteerd die “waardevolle informatie [bevatten] die niet analoog verschijnt en die ten gevolge van de grote ‘omloopsnelheid’ het risico loopt voorgoed verloren te gaan. Dat websites als ‘digitaal erfgoed’ het behouden waard zijn, is internationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003. Het signaleert dat digitaal erfgoed verloren dreigt te gaan en dat het bewaren daarvan voor gebruik door de huidige en toekomstige generatie onderzoekers zeer urgent is.”

KB_logo_en_grootAl sinds 2007 archiveert de KB de belangrijkste websites van Nederland. Steeds vaker worden tot deze collecties ook andere interessante digitale producten toegevoegd, met het oog op de toekomst. “Om wetenschappers in de toekomst toegang te kunnen bieden tot informatie over onze digitale tijd, is de KB in 2007 gestart met het selectief archiveren van websites over de Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis” aldus de KB. Het webarchief is sinds 2011 in de studiezalen in de KB beschikbaar. Het archief bevat momenteel meer dan 12.000 Nederlandse websites en binnenkort kan men via het archief ook stukken van onze website terugvinden. Daar zijn wij uiteraard heel blij mee!

Wij zijn ook trots dat dit stukje Pools-Nederlandse geschiedenis goed bewaard zal worden.

Wij hopen dat u en toekomstige generaties van onze digitale aanwezigheid en onze artikelen zullen blijven genieten! Veel leesplezier!

Stichting Literatura

Ta wiadomość jest też dostępna po polsku: pod tym linkiem.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: