Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Wiesław Myśliwski

 

ostatnie rozdanie

Wiesław Myśliwski (1932) is een van de grootste levende Poolse schrijvers. Na zijn studie filologie werkte hij als redacteur bij een uitgeverij en bij culturele tijdschriften. Zijn romans, waarin hij de taal van het platteland gebruikt om te getuigen van het verdwijnende boerenleven, hebben een universele en filosofische betekenis. Voor zijn roman “Over het doppen van bonen” ontving hij, als enige, voor de tweede keer de Nike, de meest prestigieuze Poolse literatuurprijs. Deze roman, die in 2009 in Nederlandse vertaling van Karol Lesman verscheen, werd zeer lovend ontvangen. In 2015 verscheen de Nederlandse vertaling van zijn “De laatste hand” (ook vertaald door Karol Lesman).

Meer over “De laatste hand” – HIER.

de laatste hand

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 12, 2016 door in auteurs, Uncategorized en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: