Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Poolse poëzie op het 46e Poetry International Festival Rotterdam: Justyna Bargielska

Het Poetry International Festival in Rotterdam is een van de grootste toonaangevende poëziepodia van de wereld.  Dit jaar vindt het festival voor de 46e keer plaats, van dinsdag 9 tot en met zondag 13 juni in de Rotterdamse Schouwburg. Tussen de grootmeesters en nieuwe dichterstalenten van overal ter wereld is de Poolse Justyna Bargielska.

Justyna Bargielska (1977) is geboren in Warschau, waar ze nog steeds woont. Ze is dichter en schrijfster. Ze was laureaat van de Rainer Maria Rilke Poëziewedstrijd (2001) en van de Jacek Bierezina Onderscheiding (2002). Bargielska won ook tweemaal de Gdynia Literaire Prijs (2010 en 2011) en werd genomineerd voor de Wisława Szymborska (2013) en de Nike Onderscheiding (2011).
Ze debuteerde met de bundel Dating sessies (2003). Na haar debuutbundel volgden nog: China shipping (Verscheping naar China, 2005), Dwa fiaty (Twee Fiats, 2009), Bach for my baby (Bach voor mijn baby, 2012), Szybko przez wszystko (Vlug door alles heen, 2013) en Nudelman (Noedelman, 2014). Bargielska schrijft ook proza. Haar werk is vertaald in het Engels en Sloveens.

leeszaal-front

Op woensdagavond 10 juni staat de Leeszaal West in de vroege avond in het teken van de Poolse poëzie. Festivaldichter Justyna Bargielska leest voor uit eigen werk en wordt door de Poolse presentatoren Olga Niziołek en Anna Rosłoń van Stichting Literatura, geïnterviewd. Ook het publiek krijgt de gelegenheid om vragen te stellen.

Op zaterdagavond 13 juni wordt het 46e Poetry International Festival feestelijk afgesloten met de laatste voordrachten, terugblikken en ludieke acts en extra’s. Tijdens het slotprogramma ‘A Poem A Fair’ in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg is er ook een optreden van Justyna Bargielska.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: