Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Uitreiking van de Italiaanse Ryszard Kapuściński Prijs

logo

Op 26 september 2014 werd in Rome voor de derde keer de Ryszard Kapuściński Prijs toegekend. Il Premio Ryszard Kapuściński per il Reportage werd in 2012 in het leven geroepen op initiatief van het Roomse Reisliteratuur Festival en het Poolse Instituut in Rome. De prijs, waarvoor naast schrijvers en journalisten ook fotografen in aanmerking komen, wordt sindsdien jaarlijks uitgereikt in het kader van het Festival della letteratura di viaggio.

De laureaten van de derde editie van de prijs zijn:

* Ettore Mo, een coryfee in de Italiaanse journalistiek en reportage,

* Gianni Berengo-Gardin, een van de beroemdste Italiaanse fotografen,

* de bekende Belgische schrijver en cultuurhistoricus David Van Reybrouck, veelvuldig bekroond voor zijn boek Congo: een geschiedenis, winnaar van de Gouden Ganzenveer 2014 om zijn bezielende schrijfstijl, veelzijdigheid en zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Congo3

Een eervolle vermelding werd toegekend aan de Poolse journalist verbonden aan de krant Gazeta Wyborcza Paweł Smoleński , auteur van boeken gewijd aan de actuele conflicthaarden.

In voorgaande jaren werden de volgende personen met de Italiaanse Ryszard Kapuściński Prijs onderscheiden: Paulo Ruiz (Italiaanse journalist en schrijver), Ferdinando Scianna (Italiaanse kunstfotograaf), Francesco M. Cataluccio (Italiaanse schrijver en uitgever), Stefano Malatesta en Alessandro Leogrande (Italiaanse schrijvers-reporters).

Ewa van den Bergen-Makała

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: