Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Jo Govaerts

govaerts(1)

Jo Govaerts (1972) had al meerdere poëziebundels van eigen werk gepubliceerd voordat ze slavistiek ging studeren aan de KU Leuven.

Tijdens haar studies verbleef ze een half jaar aan de universiteit van Krakau. Haar eindverhandeling ging over de Hollandse schilderkunst in het werk van Zbigniew Herbert. Nadien deed ze een jaar lang onderzoek aan de universiteit van Warschau. Voor het Radio 1-programma Het einde van de Wereld maakte ze toen ook wekelijkse reportages over Polen.

Nadien publiceerde ze bloemlezingen van Wisława Szymborska (De vreugde van het schrijven, 1996, Van Halewijck), Anna Swirszczynska (samen met Karol Lesman, 2005, Lannoo/Atlas), en een culturele gids over Krakau (Krakow. Culturele hoofdstad van Europa. 2000, Wereldbibliotheek). Voor dit laatste boek ontving ze een medaille van de Poolse regering.

Jo Govaerts schrijft als journaliste voor verschillende tijdschriften, o.a. over Poolse cultuur. Ze werkt momenteel ook aan de biografie van een Belgisch-Amerikaanse kunstenaar. Daarna plant ze opnieuw een boek over Polen.

(geplaatst door Ł.K.)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: