Poolse literatuur

Website opgericht en beheerd door Stichting Literatura

Boekpresentatie van ‘Eurotopper Tusk – Het nieuwe Polen in Europa’

De Ambassadeur van de Republiek Polen dr. Jan Borkowski en uitgeverij Conserve nodigen u uit om aanwezig te zijn op de boekpresentatie van ‘Eurotopper Tusk – Het nieuwe Polen in Europa’ geschreven door Ekke Overbeek.

Overbeek-Eurotopper-Tusk-Het-nieuwe-Polen-in-Europa-corr

De presentatie vindt plaats op dinsdag 27 januari om 17.00 uur in de Poolse ambassade, Alexanderstraat 25 in Den Haag. Het akoestische trio En Vrac legt een muzikaal bruggetje tussen Oost en West. Wij hopen dat u aanwezig wilt zijn bij deze presentatie, meldt uw komst svp voor 20 januari bij natalia.zweekhorst@msz.gov.pl.

Zoals bekend is Donald Tusk sinds 1 december voorzitter van de Raad van Europa en als zodanig president van Europa. Het is voor het eerst dat een Pool deze hoge functie bekleedt. Reden te meer voor een bijzonder boek.

De flaptekst van het boek vertelt het volgende verhaal:

Goed nieuws is geen nieuws. Om die reden horen we weinig uit Polen. Nog altijd heerst het beeld van een grauw, arm Oostblok-land. Ten onrechte. Polen is de grootste groeier in Europa, optimistischer en in menig opzicht moderner dan veel andere EU-landen. Het gezicht van dat nieuwe Polen is Donald Tusk. Zijn benoeming tot voorzitter van de Europese Raad kwam voor veel mensen als een verrassing. Een Pool die Europa gaat leiden? En dan ook nog in deze moeilijke tijd van economische tegenspoed en nationalistisch populisme. Juist een Pool lijkt geschikt om de unie nieuw leven in te blazen. Ooit was Lech Wałęsa het gezicht van Polen, een land van boeren, arbeiders en een almachtige katholieke kerk. Donald Tusk vertegenwoordigt een ander Polen, bezig met geld verdienen en Europa inhalen. Een land dat loskomt van zijn tragische geschiedenis en vast van plan is een rol van betekenis te spelen.

Ekke Overbeek (Hoogezand-Sappemeer, 1970) volgt Polen al ruim tien jaar als correspondent in Warschau. Hij werkt onder meer voor Trouw en De Tijd. In 2013 verscheen zijn eerste boek ‘Lękajcie się’, over het verzwijgen van seksueel misbruik in de katholieke kerk in Polen.

Ekke Overbeek – Eurotopper Tusk – Het nieuwe Polen – 200 bladzijden
ISBN 978 90 5429 377 4 – uitgeverij Conserve, verkoopprijs € 19,99.

Voor meer informatie over het boek en de auteur: uitgeverij Conserve, postbus 74, 1870 AB Schoorl, telefoon 072-509 3693 – info@conserve.nlhttp://www.conserve.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op januari 8, 2015 door in Literair nieuws en getagd als , , , , , , .
%d bloggers liken dit: